среда, 22 апреля 2020 г.

Офіційно, починаючи з 2010-го року в наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День — Всесвітній день Матері-Землі, який відзначається 22-го квітня.


Перегляньте мультфільм


  • Що вас здивувало у побаченому мультфільмі?
  • До чого закликає цей мультфільм? Чому ви так вирішили?
 Прочитайте текст
«Як повернути посмішку Землі»

 У давні часи на Землі світило сонечко, синіло небо, буяла зелень дерев, у лісах щебетали пташки і полювали тварини. Не було тільки людей. Коли перші люди з’явились на Землі, вона зраділа, сподіваючись, що нові мешканці будуть розумними і добрими господарями. Земля щедро дарувала їжу, напувала водою з джерел і річок,давала домівку в затишних печерах.

 З часом людей ставало все більше. Задля свого комфорту люди навчилися виплавляти метали й робити з них знаряддя праці та зброю, будувати гігантські заводи та електричні станції, зводити міста й підкоряти космічний простір.

 З тривогою планета спостерігала за тим, як квітучі долини  перетворювалися на сміттєзвалища, а мільйони труб викидали у синє небо отруйні дими. Налякана страшними змінами, Земля намагалася привернути увагу людей до своїх проблем кислотними дощами, озоновими дірками, землетрусами, цунамі, змінами клімату.

 Надія виправити заподіяне з’явилася, коли почали захищати Землю екологи — люди, стурбовані змінами у навколишньому середовищі. Їх підтримали мільйони людей у різних країнах світу, які стали на шлях стійкого гармонійного розвитку, щоб повернути обличчю Землі щасливу посмішку.
   Прихильники стійкого розвитку прагнуть жити так, щоб не шкодити планеті, заощаджувати її ресурси, дбати про своє майбутнє та долю майбутніх поколінь мешканців Землі.
 Хотілось би, щоб і ти особисто відчув, яке це прекрасне почуття: робити хорошу справу, бути поруч зі своїми однодумцями і друзями, повертаючи планеті щастя. Запрошуємо тебе до нашого кола — кола друзів Землі.

12 фактів про планету Земля та цікаві географічні дослідження 






Комментариев нет:

Отправить комментарий